pillow 1890940 960 720Κάθε εξάμηνο: Τα παλιά κλινοσκεπάσματα μπορούν να προκαλέσουν ακμή και αλλεργίες, προειδοποιεί ο ειδικός του ύπνου Βρωμιά, λιπαρότητα, ακάρεα σκόνης και νεκρό δέρμα μπορούν να δημιουργηθούν σε παλαιότερα μαξιλάρια. Ο Dr Robert Oexman, του Sleep to Live Institute, λέει ότι τα αντικαθηστά μετά από 6 μήνες.

Άλλοι ειδικοί ισχυρίζονται ότι τα ακάρεα σκόνης στα μαξιλάρια επιδεινώνουν το άσθμα και τις αλλεργίες.

Προτείνετε τακτικά να πλένετε τα κλινοσκεπάσματα και να τα βάζετε σε στεγνωτήριο. Μπορεί να έχετε ένα αγαπημένο μαξιλάρι που φαίνεται να σας βοηθά να κοιμηθείτε καλύτερα, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει ακμή και αλλεργίες αν είναι το έχετε πάνω από έξι μήνες, ισχυρίζεται ένας εμπειρογνώμονας. Αυτό οφείλεται στο ότι η βρωμιά, η λιπαρότητα, τα ακάρεα και το νεκρό δέρμα μπορούν να αναπτυχθούν σε παλαιότερα μαξιλάρια.

Ο Dr Robert Oexman, διευθυντής του Ινστιτούτου Sleep to Live στο Mebane της Βόρειας Καρολίνας, δήλωσε στο The Huffington Post ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται στα παλιά μαξιλάρια ίσως πιέζουν τα πρόσωπά τους σε βρωμιά, έλαια και νεκρά κύτταρα του δέρματος με αποτέλεσμανα να προκαλέσουν ακμή στο προσωπό τους.

Το ερευνητικό κέντρο συνεργάζεται με μηχανικούς και επιστήμονες για την δημιουργία καλύτερων προϊόντων και τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου για τους ανθρώπους, βοηθώντας τους να επιλέξουν τα σωστά στρώματα και μαξιλάρια.

Οι περισσότεροι άνθρωποι κρατάνε τα μαξιλάρια τους για πολύ καιρό. Μια μελέτη που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο δηλώνει ότι εκατομμύρια Βρετανοί διατρέχουν κίνδυνο ασθένειας επειδή δεν αντικαθιστούν τα μαξιλάρια και τα παπλώματα τους όσο συχνά θα έπρεπε.

Η δημοσκόπηση περίπου 2.200 ανδρών και γυναικών διαπίστωσε ότι το 82% των ανθρώπων δεν γνωρίζουν πόσο συχνά θα πρέπει να αντικαταστήσουν τα μαξιλάρια και το πάπλωμά τους.

Σύμφωνα με το Sleep Council, τα μαξιλάρια πρέπει να αντικαθίστανται κάθε δύο χρόνια και τα παπλώματα πρέπει να πετιούνται μετά από πέντε χρόνια. Όμως, μια μελέτη από την Ergoflex UK έδειξε ότι ο μέσος Βρετανός χρησιμοποιεί ένα μαξιλάρι για 3,2 χρόνια και ένα πάπλωμα για 7,6 χρόνια.

Ως αποτέλεσμα, οι ειδικοί λένε ότι διατρέχουν κίνδυνο για προβλήματα στο λαιμό που προκαλούνται από τον ύπνο που γίνεται χωρίς αρκετή υποστήριξη στο κεφάλι και στο λαιμό. Διατρέχουν επίσης κίνδυνο για προβλήματα υγείας που συνδέονται με τις παρασιτώσεις από ακάρεα σκόνης.

Πηγή